آرشیو آبان ماه 1403

مطالب پزشكي سلامتي

مهم ترین مزایا و معایب عمل لاغری

۳ بازديد

جراحی چاقی به افراد کاهش وزن قابل توجه و پایدار را ارائه می دهد؛ به طوری که افراد چاق طی یک سال بعد از جراحی حدود ۵۰ الی ۷۰ درصد از اضافه وزن خود را دست می دهند.

مزایای عمل لاغری

البته مزایای عمل لاغری تنها به کاهش وزن خلاصه نمی شود و شامل موارد زیر نیز می باشد:

بهبودی بیماری دیابت نوع دو

طبق مطالعات انجام شده درمان دیابت با جراحی لاغری به خصوص اگر بیماری شما از نوع دیابت نوع دو باشد، تا حد بسیار زیادی امکان پذیر است.

نتایج این مطالعه نشان می ‌دهد که این روش برای افرادی که مبتلا به چاقی و دیابت نوع ۲ هستند بسیار مؤثر است و تقریباً به همه بیماران این امکان را می‌دهد تا حداقل سه سال پس از جراحی از انسولین و سایر داروهای مربوطه بی نیاز بمانند.

درمان کبد چرب

در رابطه با درمان کبد چرب با عمل لاغری باید بگوییم که طبق تحقیقات انجام شده، بیش از ۷۵ درصد از بیماران چاق مبتلا به کبد چرب پس از انجام جراحی لاغری، تا حد زیادی شاهد بهبود بیماری های کبدی خود اعم از کبد چرب بوده اند.

بهبود سلامت قلب و عروق

جراحی کاهش وزن خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب، سکته قلبی و بیماری های قلبی را کاهش می دهد. به علاوه، یک مطالعه حتی گزارش داد که کاهش وزن حاصل از جراحی می تواند به جلوگیری از خطر مرگ مرتبط با سکته مغزی، فشار خون بالا و انفارکتوس میوکارد کمک کند.

سطح فشار خون و کلسترول می تواند پس از جراحی به حالت طبیعی یا نزدیک به نرمال بازگردد و این خطرات را کاهش داده و بهزیستی کلی را بهبود بخشد.

عوارض جراحی لاغری چیست؟

هر نوع عمل جراحی هر چند کم تهاجمی، عوارض خاص خود را دارد که در صورت مراجعه به بهترین جراح لاغری و رعایت مراقبت های بعد از عمل اسلیو و بای پس تا حد زیادی می توانید از بروز این عوارض جلوگیری کنید.

از جمله سایر عوارض عمل لاغری معده عبارتند از:

شاخص توده بدنی چیست؟

۴ بازديد

هر بدنی اندازه و شکل منحصر به فرد خود را دارد. BMI یک محاسبه ساده است که از قد و وزن فرد برای تعیین میزان اضافه وزن و کمبود وزن فرد استفاده می شود. 

برای محاسبه bmi از فرمول BMI = kg/m2 استفاده می شود (کیلوگرم وزن فرد بر حسب کیلوگرم و متر مربع قد فرد بر حسب متر مربع است).

تفسیر نتایج فرمول شاخص توده بدنی

اگر bmi  شما در محدوده نرمال است که ما به شما تبریک می گوییم و توصیه می کنیم که با داشتن سبک زندگی سالم در نگهداری این عدد در محدوده نرمال کوشا باشید.

 اما در صورتی که بی ام آی شما کمتر از ۱۸.۵ یا بیشتر از ۲۵ است باید با مراجعه به پزشک تغذیه و انجام آزمایشات لازم به دنبال علت کمبود وزن و اضافه وزن خود باشید و سپس تحت نظر پزشک این مشکل خود را درمان کنید.

بی ام آی کمتر از ۱۸.۵

اگر BMI کمتر از ۱۸.۵ (کمبود وزن) دارید، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به شرایط زیر باشید:

  • سوء تغذیه
  • کم خونی
  • تضعیف سیستم ایمنی، که می تواند منجر به عفونت ها و بیماری های مکرر شود.
  • پوکی استخوان
  • ناباروری

اگر کمبود وزن دارید، پزشک شما احتمالاً آزمایش‌ های خونی و آزمایش ‌های دیگری را برای بررسی سلامت کلی شما و بررسی اینکه آیا سوءتغذیه دارید درخواست کند.

بی ام آی بالای ۲۵

به طور کلی، هر چه BMI شما بالاتر باشد، خطر ابتلا به بیماری های زیر نیز بیشتر خواهد بود:

  • بیماری های قلبی و عروقی
  • فشار خونبالا 
  • دیابت نوع ۲
  • سنگ کیسه صفرا
  • استئوآرتریت
  • آپنه خواب
  • برخی سرطان ها از جمله روده بزرگ، سینه، آندومتر و کیسه صفرا
  • افسردگی

اگر BMI نشان دهد که ممکن است چاقی داشته باشید، پزشک شما احتمالاً آزمایش ‌های خون خاصی را برای بررسی سلامت عمومی شما تجویز کند.

متاسفانه امروزه چاقی و اضافه وزن یکی از معضلات اکثر افراد شده است. اگر شاخص توده بدنی شما بین  ۲۵ تا ۲۹.۹ است، یعنی شما مبتلا به چاقی درجه یک هستید و با پیروی از رژیم لاغری اصولی و همچنین ورزش منظم می توانید وزن خود را کم کنید. 

اما در صورتی که شاخص توده بدنی شما از این عدد تجاوز کند، ممکن است با این روش ها موفق به کاهش وزن نشوید در این صورت بهترین روش لاغری انجام جراحی های لاغری مثل اسلیو معده و بای پس معده است.

طبق تجربیات کسانی که اسلیو معده انجام داده اند ، پس از انجام این جراحی علاوه بر اینکه بیش از ۶۰ درصد از اضافه وزن خود را از دست داده اند، بلکه بسیاری از بیماری ها و مشکلات آنها اعم از دیابت نوع دو، آپنه خواب، مشکلات قلبی، فشار خون بالا، کلسترول بالا و … نیز درمان شده است.